joi, 18 noiembrie 2010

şi george călinescu si critobul din imbros


Reuşit-am să dovidesc toată Istoria Călinescului şi rău nu-mi pare. Multe necunoscute s-or dezvălit şi pipăite cu gândirea lăsatu-s-au. 

Mintoase potriviri de limbă şi armonioase cânturi de lie-ciocârlie mi-or pătruns în ăle urechi. 

Şi după toate ăste lucruri conspiratoare întru înmintenire mai mare se făcu imboldu' să dau îndărăt şi s-o iau de la capăt cercetând cu de-amănuntul - mărunt ori fir cu fir - toate personagiile noastre scriitoare în toată splendoarea lor cuvântăcească (mi se trage de la "Codul Calimach").:)

*  
În toată ziua ce trecu tot cu cetitul mă potrivii. La bibliotecă. Cumpărai şi "Sfaturi pe întunerec: conferinţe la radio" a lui Nicolae Iorga. Cu reducere...Şi nu în cele din urmă, îl înviai pe Critobul...Îl adusăi şi-acasă...

3 comentarii:

C a r R a spunea...

mi-a placut, pacat de finalul "prea" devreme al descrierii, oare ce ne-a fost ascuns cu 3-puncte-puncte-... ?!

http://va-invit-sa-cream-un-blog.blogspot.com

Anonim spunea...

Off topic:
Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

Unknown spunea...

@carra dragă, există atât de multă informaţie pe netu' ăsta că nu vreau să fiu redunndantă...după cum am mai spus...linkuri către ziare şi reviste, către site-uri interesante etc. Io am ajuns la concluzia că fiecare om dacă vrea ceva concret caută...Nu-i mai bag şi io pe gât informaţie care şi aşa duce la suprasaturaţie...:)
@Văzui că ai reuşit...poi dacă or scris "zanfir" n-o fost bine...:)