Pagini

vineri, 19 decembrie 2008

Chestiuni...

Aşa-i stă bine unui popor: unii cu laptele, alţii cu mierea; alţii şi cu laptele şi cu mierea; iar alţii, alţii să se lingă pe bot uitându-se critic la cei dintâi. Chestiune de (o)rânduire.

Din cotidianul Ziua aflăm că nu trebuie să ne facem griji pentru bunăstarea noilor aleşi: o au maaare. În consecinţă, nu mai este cazul să apeleze la banul public pentru rezolvarea problemelor personale. Cu noua Guvernare banul public va fi în siguranţă. Îmi voi petrece liniştită sărbătorile, mă voi bucura de friptura de struţ şi de ştrudelul cu smochine şi voi zâmbi frumos pentru că este recomandat râsul atânci când te pufneşte plânsul. E o chestiune de prestigiu personal să-ţi stăpâneşti emoţiile şi să arăţi prietenilor, vecinilor, cunoscuţilor, ce bine o duci tu, doar ai votat de fiecare dată pe cine trebuia.

Eşti fericit pentru că ştii că ţara are lapte şi miere suficientă, e doar o chestiune de timp până vei ajunge să te loveşti cu capul de zid şi îţi vei da seama că laptele şi mierea sunt chestiuni care ţin de împărţeală câinească între indivizi care gândesc altfel decât tine: gândesc câineşte.

În cele din urmă, dacă vrei să faci parte din haită (scrisesem "haină") ar putea fi doar o chestiune de gust.



2 comentarii:

Mircea Popescu spunea...

Ehei, a trecut vremea cand votai pe cine trebuia, acum pe oricine ai vota, iese cine (nu)trebuie :).
Ce bine ai nimerit-o: desigur, e vorba despre o haina din blana de caine.

Ela Roseni spunea...

Ha! Am greşit, da' poate fi şi-o haină din blana câinelui...:)!