Pagini

joi, 3 decembrie 2009

Un paradox


Deşi cu uşurinţă s-ar putea, cei mulţi nu-i bat pe cei puţini.


5 comentarii:

vlad.mircea. spunea...

Inseamna ca cei putini is mai intelepti si deci mai greu de manipulat, ceea ce-n ziua de azi mai greu poti intalni, pt ca omul modern se lasa tat mai usor influentat de promisiuni si tendinte.Cel mai bun exemplu is alegerile unde cei mai multi[de la tara in special] voteaza cu stanga. Dc? Fiindca X le da si le face, pt ca dup-aia sa constate ca ala le-a dat... ziua buna s-atat

vlad.mircea. spunea...

D-am gresit corecteaza-ma, de am omis ceva astept completari, sau de nu esti de acord combate-ma

@habio spunea...

Ceau,esti interesata de un link exchange?

Ela Roseni spunea...

Vlad, fără a generaliza, cei puţini nu sunt mai înţelepţi ci, poate, mai ageri la minte, mai inteligenţi. Iar inteligenţa nu este întotdeauna o calitate, pe când înţelepciunea - da.
2.Eu consider că omul modern nu este omul care se foloseşte de tehnică ci este omul care îşi "revoluţionează" mentalitatea - în sensul bun. Iar acest lucru nu se poate întâmpla fără a conştientiza că, dacă vrei să nu rămâi prizonierul prejudecăţilor, trebuie să te informezi din multe surse şi, de asemenea, să ai capacitatea de a filtra informaţia tocmai pentru a nu te lăsa manipulat.Dacă înghiţi informaţia fără să o şi analizezi, uneori timp îndelungat, da, persuaniunea funcţionează.
Eu nu sunt radical contra ideologiei de stânga atâta vreme cât nici stânga nu este în mâna unor radicali de stânga.
De fapt, ideologiile nu mai sunt radicale tocmai pentru că economiile impun atât componente de stânga, cât şi componente de dreapta. Social vorbind nu poţi împărţi ceea ce ai, liberal vorbind, trebuie să temperezi tendinţa spre lăcomie a individului şi atunci ai nevoie de acel stat "minimal" care să păstreze un echilibru.
Radicalismul nu este o atitudine sănătoasă decât în situaţii foarte grave când, în fapt, putem vorbi de o răsturnare, de o revoluţie.

Ela Roseni spunea...

"nu poţi împărţi ceea ce NU ai" :)