Pagini

miercuri, 14 ianuarie 2009

Mircea Badea...

...sau badeanita naţională

Astă-seară îl parafrazez şi eu pe Mircea Badea: "Gata! Nu mai pot cu Badea!"

Mircea Badea nu-mi este nici simpatic, dar nici antipatic. Nu mă omor după el, dar nici nu-l contest. Nu este un individ "fără educaţie", dar nici nu doreşte să fie "mieluşel" atunci când oricărui cetăţean din România îi vine să-şi amintească - şi să folosească - toate înjurăturile din cauza unor împrejurări care ar scoate din minţi pe orişicine.

Mircea Badea suntem noi aşa cum am vrea să ne comportăm dacă ne-am lăsa conduşi de "fire". De ce să nu recunoaştem.

Ceea ce mă intrigă - deşi n-ar trebui - este atenţia care i se acordă - iată! de care mă fac şi eu vinovată în acest moment - pe toate canalele media.

Nu aş fi scris despre el dacă nu aş fi primit, prin e-mail, o analiză a "referrer" -ului Mircea Badea, un articol intitulat: "Mircea Badea, televiziunea şi efectele online". Articolul face referire la influenţa pe care "televiziunea o poate avea asupra mediului online etc. " Influenţa, în acesta caz, poartă numele lui "Mircea Badea".

Nu urmăresc, prin această postare, să-l descompun, în componente, pe împricinat. Am urmărit câteva emisiuni de-ale lui şi am ajuns la concluzia că nu am ce învăţa din emisiunea lui Mircea Badea, iar pentru a fi la curent cu ştirile - într-o manieră rapidă - îl prefer pe domnul Cazan.

Pe de altă parte, unii au nevoie de-un Mircea Badea. E mai uşor să vorbeşti despre peripeţiile unui cetăţean, care are norocul să şi le poată expune la televizor, decât să începi să ai propria atitudine. După cum am afirmat la început, Mircea Badea redă ceea ce ar vrea mulţi să exprime. Probabil că de aici îi vine şi succesul. Iar el ştie acest lucru - este un tip inteligent, să fie clar - şi îşi păstrează slujba.

Celor care îl acuză pe Mircea Badea de "slugărnicie" le-aş pune întrebarea: Oameni buni, voi cum vă purtaţi la locul de muncă? De câte ori v-aţi împotrivit "şefului"? Mircea Badea este un angajat care are nevoie de un salariu şi care a găsit metoda de a-l obţine într-un anumit mod.

Cui nu-i place să nu-i facă "rating". E foarte simplu!

Îi doresc lui Mircea Badea cât mai multe "succesuri" :)! Cât mai ţine!

P.S. Mă întreb: oi face "rating"? Doar am scris despre Mircea Badea :)!


8 comentarii:

Ana spunea...

vaaaaaai,ce m ai distrat ! bun condei ai!!! Ii faci"rating" da' numa' putin ;)) stii care e culmea? ca eu cunosc pe unul care se uita"din convingere" la mircea badea...fostul meu prieten care e un tip muuult mai desptept ca badea; singura "scuza" pe care i-o gasesc e ca il amuza dupa o zi grea de servici. el zice ca e grea,eu nu il cred ( e avocat:)))

Ana spunea...

ups acu' am citit mai bine,rating la tine,nu la el,hmmm ai sa faci,ca meriti ! :*

Ela Roseni spunea...

Ana dragă, dacă prietenul tău şi-a găsit o metodă de relaxare "activă" tre' să-l laşi. Am două prietene avocate şi da, munca lor nu e uşoară. :)Totuşi, eu cred că muzica poate fi mai relaxantă.
Pentru mine emisiunea lui Mircea Badea e mai mult o emisiune de divertisment şi nu am timp de aşa ceva. Sunt convinsă că el poate mai mult, dar, pentru moment îi ajunge asta. Poate fi vorba şi de o rutină. Să-ţi formezi un public nu este uşor aşa că preferă să mai profite de situaţie.

Ela Roseni spunea...

Aaaaa! Din câte am observat nu prea am rating. Poate dacă aş scrie despre viaţa mondenă. Însă nu "mă prinde"!:)))

Anonim spunea...

well, sunteti destul de mondena cu al vostru "Dictionar de curtezane si de amoruri"!

stiu, stiu, o sa-mi replicati ca nu se intampla(u) pe la noi, ci aiurea! dar acum suntem in Europa ca la noi acasa :-) asa ca, de'... de tine depinde sa "prinzi" niste rating.

Ela Roseni spunea...

Ar trebui să stau mult prea strâns lipita de calculator :)!
Şi mie mi-s dragi alte "lipeli" :)!

Anonim spunea...

Mircea Badea e mediatizat ptr ca are gura mare si atat.
Eu una nu pot sa-i supor nici doua silabe.

Ela Roseni spunea...

Draga Acadea, conform "ratingurilor", lumea se da in vant dupa "iel"!
Daca aduni orele emisiunii lui ai putea citi macar 5 romane intr-o luna!