Pagini

vineri, 26 iunie 2009

Michael Jackson - "Moonwalk" (His own story - I)


Cartea! Pe care am cumpărat-o cu 1000 de lei în noiembrie 1992.(click pe foto)
Normal, pentru că îmi plăcea artistul.















"Mi-am dorit întotdeauna să fiu în stare să spun poveşti, ştiţi, poveşti care izvorau din sufletul meu. Mi-ar plăcea să stau aşezat lângă foc şi să le spun oamenilor poveşti - să-i fac să "vadă" ce le zic, să-i fac să plângă şi să râdă, să-i plimb afectiv oriunde pe aripile unor aparenţe simple şi atât de înşelătoare precum cuvintele. Mi-ar plăcea să le spun basme ca să le înduioşez sufletele şi să le transform. Am vrut întotdeauna să fiu în stare de aşa ceva."
(Jackson, Michael - "MOONWALK", Bucureşti, Editura Univers, 1992)

Eu? No comment!

P.S. Do you want to read something?

9 comentarii:

Cristian spunea...

Da, am aflat intamplator despre ... . Sub paiete si zorzoane chiar se aflase un mare muzician. Dumnezeu sa-l ierte.

Ela Roseni spunea...

Nu eram topită după Michael Jackson într-atât încât să plâng după el. Însă nu poţi să nu-i recunoşti talentul şi consacrarea. De asemenea îmi plac artiştii care sunt "compleţi". Mă refer la faptul că pe lângă talent aceştia se străduiesc să-ţi ofere un adevărat spectacol. Nu mai vorbesc de locurile de muncă pe care le creează...O adevărată industrie. Dansatori, sunetişti, luminişti, coregrafi etc. Probabil că pe lângă un asemenea artist trăiesc sute de alţi muritori.

Doctor Singularis et Invincibilis spunea...

Mare parte din ce--a compus in anii '80 e foarte bun. De fapt, de la Off the Wall inainte.
In alta ordine de idei, se pare ca degeaba astept ploaia promisa de catre meteorologi.

Ela Roseni spunea...

La noi a plouat în fiecare zi de vreo săptămână...E OK, încă nu mergem cu barca...
În altă ordine de idei :), eu nu sunt genul de persoană care să ştie să scrie necrologuri...Atunci când moare cineva, recitesc ce a scris sau ascult muzica, sau citesc ce găsesc despre persoana respectivă...Probabil este modul în care sufletul meu consideră că trebuie să onoreze acea persoană...
Chiar acum sunt difuzate la ştiri imagini cu fani care-i aduc flori şi jucării de pluş...De ce jucării de pluş? Răspunsul inimii la omul Michael?

Anonim spunea...

Cred ca n-am sa uit niciodata ziua de ieri...m-am trezit dimineata si am pornit televizorul pe VH1,unde am vazut scris cu litere mari MICHAEL JACKSON HAS PASSED AWAY.Nu eram topit dupa el,insa citind anuntul,am mai putut spune doar "Doamne,nu!" ,dupa care am cazut in genunchi si am plans ca un copil.M-a cuprins durerea si ciuda la gandul ca ar fi putut alege sa ramana asa cum l-a lasat Mama Natura,si totusi a vrut sa se schimbe.Sunt o persoana cu handicap(paralizie cerebrala infantila) si consider sanatatea darul cel mai de pret.Sunt profund intristat de moartea lui Michael si cred ca talentul sau va dainui multi,multi ani de-acum inainte.Dumnezeu sa-l ierte.

PS.Hobby-ul meu numarul 1 este cititul,si,normal,acum ca Michael nu mai e,imi doresc foarte mult sa citesc "Moonwalk" pentru a cunoaste mai bine omul din spatele superstarului si a intelege mai profund ceea ce a lasat in urma.stie cineva de unde pot face rost de ea? stau in Timisoara,si nu prea sunt anticariate pe-aici.Multumesc mult!

Ela Roseni spunea...

Alex,pentru a citi, sunt aproape sigură că vei găsi cartea la bibliotecă.
Şi eu m-am apropiat mai mult de el citind cartea. În general judecăm după aparanţe, după informaţii media, în funcţie de memoria colectivă. Eu nu mai practic acest "sport" de vreo 20 de ani. Nici când eram foarte tânără nu prea eram interesată de părerile generale.
Pe mine m-a marcat mult în tinereţe parabola cu femeia păcătoasă şi cu aruncatul pietrelor. De atunci nu mi-am mai permis să-i judec pe oameni. Însă nici nu trebuie să nu respectăm legile societăţii sau să cădem în extrema cealaltă a nonimplicării, a lipsei de atitudine.Cele două nu se exclud. Trebuie doar să ştii să procedezi cât poţi de corect.
Pe pământ suntem oameni şi avem îndatoriri de oameni.

Ela Roseni spunea...

Alex, revin. Să ştii că o persoană cu probleme de deplasare are dreptul să apeleze la bibliotecă pentru a-i fi aduse cărţile acasă.

Anonim spunea...

de unde ai cumparat cartea? nu-mi vine sa cred ca ai gasit-o in Romania...eu o caut de ceva vreme dar inca n-am facut rost de ea... :|

Ela Roseni spunea...

Cartea am cumpărat-o dintr-o librărie din Deva exact în anul apariţiei sale în România.

Probabil poate fi găsită în bibliotecile din reşedinţele de judeţ. Pentru împrumut şi... mai departe...cum te duce mintea :)...

Un xerox, un scanner...

Strict pentru informaţie,am găsit câteva cărţi în limba engleză pe booksgoogle.