Pagini

joi, 26 noiembrie 2009

L-am votat pe Crin Antonescu!

Campania - Concurs: "Convinge-mă să-l votez pe Geoană!" (Nu încerca să mă convingi să-l votez pe Băsescu!)
1.Lavinia
2. Flavius
3.Alexandru
4. Viorica
5.Viorica
Campania - Concurs: "Convinge-mă să nu votez!"
1. Lia

19 comentarii:

Ela Roseni spunea...

rebelule, raţiunea îmi spune cu cine să votez, da' cum să-mi împac şi conştiinţa?
Eu cred că rădăcinile răului existenţial în politică este duplicitatea, compromisul care depăşeşte admisibilul.
Să fie pentru ultima, ultima dată când mai fac un compromis civic?

vlad.mircea. spunea...

Doamne ajuta, ELA draga si multam fain pt incurajari! Eu din pacate sau din fericire depinde cum vrei s-o iei, am preferat biserica si alte activitati decat sa pun stampila pe cineva care avea sanse destul de mici sa faca ceva sa ne scoata din hau. De ce avea sanse mici?pt ca sant multi filosuccesuri sau filoprostanaci carora le convine sistemu vin ai nostri, pleac-ai nostri... sistem de care mi s-o luat drept pt care iti spun deschis ca aproape ca mi-e indiferenta politichia noastra de margaritar[am auzit un banc tare pe care daca intri pe mess ti-l spun

Vania spunea...

Cred că-i doar un exerciţiu şi că ai decis deja să votezi cu Geoană...

Ela Roseni spunea...

Vezi, tu, Vlad, chiar şi biserica există pentru că unii îşi fac procese de conştiinţă de fiecare dată atunci când votează. Cand "geniul din Carpaţi" conducea "poporul partener",erau locuri unde oamenilor le era frică să meargă la biserică, iar unii preoţi erau închişi... Chiar dacă ales-au biserica tot "duşmani" ai poporului erau...Să te gandeşti şi la asta atunci cand spui că ai ales biserica...Chiar şi domnul Iisus a răsturnat mesele negustorilor din Templu...Libertatea religioasă este şi ea tributară -uneori- celor care apără libertatea în sine...

Ela Roseni spunea...

Of,of, Vania!

Viorica spunea...

Tu te uiti la Furtuna la palt? Printul tocmai a facut un compromis incredibil pt a schimba clasa politica.

Ela Roseni spunea...

Mă uit Viorica şi am terminat "Comunicare şi Relaţii Publice" studiind în mod deosebit marketing politic. Tocmai pentru că am o solidă cultură în domeniu văd şi ceea ce alţii nu văd. De exemplu, ce-ar fi dacă, pe termen lung, PDL şi PSD au o înţelegere şi, acum când sunt bani europeni care trebuie să fie accesaţi, se vor împăca? Strategiile se plac şi pe termen scurt şi permen lung şi mi-e teamă să am încredere în PSD (în acest moment).

Ela Roseni spunea...

Dar PDl-ul sigur e mai rău decât PSD-ul....
Nu-mi place nici cioara vopsită, nici dracul care nu e aşa de negru. Şi cioara şi dracul sunt negri, punct.

Viorica spunea...

Pai, as zice ca nu e numai problema de culoare, ci si de dimensiune. Cand erau discutiile acelea ca partidele nu au obtinut voturi egale pt ca unul era singur si celalat in alianta? Pur si simplu am uitat, dar se tot bate moneda pe nr cel mai mare de parlamentari.
Sa nu uitam ca si liberalii au declarat ca ar face alianta cu PDL daca Basescu pleaca pe mare (ceea ce ii doresc din tot sufletul, dar mi-e teama de votul "omului din popor", vezi postul lui Dono cu Politica Doamnei de fier).
Nici mie nu-mi place PSD, cred ca nu e un secret.

disa spunea...

Daca-am cauta presedintele ideal, n-am mai vota niciodata.
Nici tata, daca s-ar scula din morti, nu ar fi omul care sa intruneasca toate calitatile...
Din sondajele mele, tot "fostul" va fi reales...

Viorica spunea...

Disa, vestul tarii a votat cu fostul si la turul intai, nu si restul tarii.

Anonim spunea...

votati Geoan... a, a, a: Basescu!

Viorica spunea...

Ela, nu te necaji, postacii portocalii sunt intotdeauna anonimi, nu au sange in instalatie, daca intelegi ce vreau sa spun :))

LiaLia spunea...

La prrimul tur m-am dus convinsă să trebuie să votez, e dreptul și obligația mea. L-am votat pe Antonescu dintr-un raționament nu neapărat favorabil lui: să nu iasă Geoană și PSD-ul. N-a fost să fie. Ce a urmat, în schimb, m-a făcut să mă gândesc foarte serios dacă mai am în mine resurse să fac pamflet, analize blonde, aparent amuzante, cu substrat pentru cine știe să vadă. Pe mine nu ce e la tv mă dezamăgește, ci ce citesc la oameni mișto, pe care îi iubesc pentru ceea ce sunt (ai în lista ta câțiva). Nu pot să înțeleg cum atâta ură pentru unul poate scuza orbirea și găsirea unor scuze aberante. Nu pot și pace. Tocmai pt că și tu ai studiat și ai lucrat în domeniu (marketing politic) te întreb: nu ți se pare cumva aberant că a ajuns Iliescu să spună cum trebuie făcut orice pt a scăpa de Băsescu și nimeni să nu facă spume la gură cum fac demonizându-l pe Băsescu?
P.S. Ești singura prietenă unde am comentat pe un subiect politic. tare mi-e că nu voi mai scrie analize blonde nu pt că nu aș mai avea umor sau subiecte, ci pentru că nu aș mai avea cititori ...

Ela Roseni spunea...

După cum am spus, politic, înţelegerea dintre PSD şi PNL este de înţeles. Probabil, dacă aş fi politician, aş proceda la fel. Nu am ceva anume cu social-democraţia. Înţeleg că în politică echilibrul forţelor îţi asigură oarecare democraţie. Problema este că nu cred că Geoană va avea suficientă putere să se opună unora din PSD...Mi-e teamă că Johannis nu va reusi să se impună asa cum, probabil îşi doreşte. După ce Alianţa DA s-a făcut ţăndări, după ce am urmărit evoluţia /involuţia tuturor înţelegerilor politice mi-am dat seama cât de şubred e cuvântul între oamenii ăştia. Nu mai am garanţii din partea nici unuia. De aceea mi-e greu să-l votez pe Geoană. Însă, în nici un caz nu văd o alternativă în Băsescu şi nu din cauza campaniei pro-contra, ci din cauza propriului lui comportament. După cum am mai spus, eu nu votez campania. Scormonesc în memoria de lungă durată căutând să iau o decizie cât de cât de bun-simţ.
Până în 6 decembrie mai este. Probabil că voi înclina spre Geoană, dar dacă alegerea se va dovedi proastă va trebui să umblu 5 ani cu fruntea plecată. Aşijderea, dacă îl voi vota pe Băsescu, ştiind de pe acum că va fi rău cu el.
Cred că toţi cei care l-am votat pe Crin avem această dilemă.
Cât despre politicieni, sunt convinsă că ei nu au asemenea dileme. Ei se gândesc doar la cât bănet vor câştiga sau vor pierde. Ce vor câştiga sau ce vor pierde dacă vor alege una sau alta.

Ela Roseni spunea...

Disa, nu se caută preşedintele ideal. Se caută un preşedinte căruia să nu-i zvâcnească umorile în fiecare moment. Care să fie raţional... Pentru că are în grijă 22 de milioane de vieţi...

Ela Roseni spunea...

Anonimo :), îţi respect opinia... Respect opinia fiecăruia pentru că asta înseamnă democraţia...Nu mă cert cu prietenii pentru politică, deşi unii "prieteni" nu mă caută, probabil, din cauza opţiunilor politice...:)!

Ela Roseni spunea...

Viorica, nu mă supăr...Cred că ştiu cine e anonimul:)!

Ela Roseni spunea...

Lia, draga mea, tu eşte de apreciat din cu totulalte motive...Alegerile vor trece şi vor redeveni noi, aşa cum suntem...Eu m-am cam resemnat...După cum am mai spus, am câştigat libertatea, avem un soi de democraţie "originală"...Adevărata democraţie, dacă planeta va mai exista, va veni peste 2-3 -4 generaţii...
Tu continuă activităţile care-ţi vin atât de bine:)! Rostul tău ăsta pare să fie...Ceea ce faci tu şi prietenii tăi e ceva practic...